Update Start to run: week 2

Op maandag 18 juli ben ik weer begonnen met hardlopen. Met de podcast Start to run ga ik drie keer per week hardlopen. De podcast zou me binnen 27 lessen (3 lessen per week) moeten klaarstomen om 5 kilometer te kunnen hardlopen. Benieuwd hoe het hardlopen mij vergaat? Je kunt hier iedere week een nieuwe update lezen en vandaag is het tijd voor de tweede update!

start to run week 2

Maandag 25 juli – les 4

Na een weekend rust was het weer tijd om te lopen! Ik had er ook best wel weer zin in. Ik besloot weer ’s ochtends te lopen na een licht ontbijtje en een warming up. Les 4 is hetzelfde als die van les 3 en ik was benieuwd of het nu wat beter zou gaan. Gelukkig was dat inderdaad het geval! Die vrijdag daarvoor had ik niet zo lekker gelopen en was ik redelijk snel moe, maar deze dag had ik daar gelukkig helemaal geen last van. Dit was een fijne les!

Ik heb tijdens deze les 3.01 km gelopen in 26:00 minuten.

Woensdag 27 juli – les 5

Ook deze dag had ik weer zin om te lopen! Na mijn ontbijt en een warming up ging ik naar buiten. Toen ik mijn horloge klaarmaakte voor vertrek kreeg ik een melding dat de batterij bijna leeg was. Oeps.. volgens mij had ik hem nog geen enkele keer opgeladen. Maar goed, de les zou niet langer dan 25 minuten duren dus ik had wel verwacht dat hij het vol kon houden.

Volgens Evy zouden we deze les grenzen gaan verleggen. Dit keer moest ik al wat vaker stukken van 3 minuten achter elkaar lopen. Gelukkig ging het wel prima! Ik had voldoende energie en hoewel het af en toe wel eventjes zwaar werd, kon ik het wel redelijk makkelijk volhouden. Ook dit vond ik een fijne les!

hardlopen start to run anouk

Helaas heb ik geen idee hoeveel kilometer ik deze les heb gelopen, want ongeveer halverwege viel het horloge uit. Shit. Je kunt de route die het horloge nog heeft gemeten zien op de afbeelding hierboven. Je ziet dat het geen volledig rondje is geworden haha. Ik moet zeggen dat ik hier wel een beetje van baal, want nu kloppen mijn statistieken niet meer. De afbeelding bovenin dit artikel met de gegevens klopt dus ook niet echt. Maar ja niet echt iets om je verder druk over te maken!

Vrijdag 29 juli – les 6

Al vanaf les 1 probeer ik mijn vriend zo ver te krijgen dat hij meeloopt. Deze dag wilde hij gelukkig eindelijk een keer mee, maar dan wel ’s avonds na zijn werk. Prima! Rond 7 uur ’s avonds zijn we gaan lopen.

Deze les was niet echt zwaarder dan de vorige les, maar het voelde wel een stuk zwaarder. Ik denk dat het voor mij ook beter is om lekker te lopen ’s ochtends na het opstaan, want dan ben ik nog lekker fris en fruitig. Voor deze les had ik geen warming up gedaan, en daar kreeg ik tijdens de les heel erg veel spijt van. Al na de eerste paar minuten kreeg ik pijn in mijn linker schouder, in mijn knieën en een flinke steek in mijn zij. AU!

Gelukkig heb ik de les wel kunnen volhouden en was ik eenmaal thuis wel weer trots op mezelf. Tijdens de les kwam ik er ook achter waarom mijn vriend deze keer wel mee wilde lopen.. hij heeft ondertussen gewoon Pokémon GO gespeeld hahaha. Dat leverde een aantal leuke foto’s op, waaronder deze.

Ik heb tijdens deze les 3.76 km gelopen in 36:00 minuten. Volgens het horloge dan.. de tijd is sowieso veel minder haha! Ik was vergeten de loop te beëindigen toen ik thuis kwam, dus de tijd bleef doorlopen. Ik denk dat het uiteindelijk iets van 25 à 26 minuten heeft geduurd.

Overzicht week 2 Start to run

Ook over deze week heb ik wel een prima gevoel! Ik heb al echt het idee dat mijn conditie al wat beter is geworden, en dat motiveert me heel erg om door te gaan. Vanaf volgende week wordt het al wel een stuk pittiger en zijn er ook stukken waarbij je al 5 minuten achter elkaar moet lopen. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan!

Verder heb ik tijdens het lopen wel wat raars opgemerkt.. Soms lijkt het commentaar van Evy namelijk helemaal niet te kloppen! Tijdens het lopen zegt ze af en toe hoe lang je nog moet lopen en het is al een paar keer voorgekomen dat de tijd die ze zegt helemaal niet overeenkomt met de daadwerkelijke tijd.

Zo zegt ze soms weleens dat je nog een minuut moet lopen, maar als ik dan op mijn horloge kijk blijken het toch echt twee minuten te zijn. Heel apart en soms ook wel frustrerend, omdat ik me er soms wel een beetje op voorbereid haha. Ik ga dit wel wat beter in de gaten houden, wellicht dat ik het gewoon verkeerd versta.

Al met al heb ik een goed gevoel over deze week en ik ben erg benieuwd naar week 3!

Lees hier de update van mijn eerste week Start to run!

2 Comments

Leave A Reply

Navigate