Probeer eens een andere sport!

Tegenwoordig is sporten hartstikke hip and happening. Zeker onder alle Instagrammers en bloggers! De één houdt van hardlopen en de ander juist van krachttraining, maar het lijkt wel alsof iedereen altijd maar gefocust is op één sport. Is het niet leuk om eens iets anders te proberen?

Mijn sport geschiedenis

Soms ben je zo gefocust op je eigen tak van sport, dat je uit het oog verliest dat er ook nog andere sporten zijn. Zo was dat ook het geval bij mij en eigenlijk is dat heel erg zonde! Zo begon ik ooit als klein meisje met volleybal. Daarna heb ik een uitstapje gemaakt naar streetdance, om vervolgens volleybal weer op te pakken. Doordat het team uit elkaar viel ben ik hier uiteindelijk mee gestopt.

Vervolgens ging ik thuis (op mijn slaapkamer) bodyweight workouts doen. Daarna ging ik hiernaast ook nog hardlopen. Uiteindelijk verplaatste ik de bodyweight workouts naar de sportschool en zei ik vaarwel tegen het hardlopen. Na twee jaartjes de focus te hebben gelegd op krachttraining was het door omstandigheden (blessures e.d.) niet meer mogelijk om dat vol te houden. Toen heb ik nog een jaartje hiermee gejojo’t om het zo maar te noemen haha.

Tegenwoordig heb ik zwemmen (half) opgepakt. Ik ben er niet snel in, maar ik vind het heerlijk om baantjes te trekken! Iets wat ik vroeger ook al deed tijdens de zomer in het zwembad. Daarnaast heb ik weer bodyweight/lichtgewicht oefeningen opgepakt. Helaas kan ik nog niet te veel, omdat ik een blessure heb aan mijn hand. Er is namelijk vlijmscherp koksmes tussen mijn vingers gevallen waardoor ik met mijn rechterhand totaal geen kracht meer kan zetten.. zo kan ik bijvoorbeeld geen barbell meer optillen. Bummer!

Oké Ynske, wat is je punt?

Het moraal van dit verhaal? Soms vergeet ik wat ik als kind leuk vond om te doen, zoals volleybal en zwemmen. Door die sporten weer op te pakken, besef ik dat ik een tijdje lang té gefocust ben geweest op het hele fitness/krachttraining wereldje. Begrijp mij niet verkeerd, er is helemaal niks mis met dit wereldje en zodra ik kan wil ik er ook weer vol voor gaan in de sportschool.

Alleen denk ik dat het ook eens goed is om tijdens de sport die je beoefent, ook even een uitstapje te maken naar iets anders. Iets wat je nog nooit hebt geprobeerd, of iets wat je altijd al heeft getriggerd maar wat je nooit doet. In mijn geval is dat zwemmen. Daarnaast zul je merken dat als je andere manieren van sporten in je ‘normale/standaard’ sportroutine integreert, je wellicht andere spieren zult gebruiken waardoor je er hoogstwaarschijnlijk alleen maar voordeel uit zult halen.

Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd welke sporten jij hebt beoefend en wat je nu aan beweging of sport doet! En maak jij wel eens een uitstapje naar een andere tak van sport? Laat het achter in de comments! :-) 

1 Comment

  1. Ik sport momenteel helemaal niet, maar ik ga wel iedere dag met mijn fiets naar het werk. Ik houd geen enkele sport echt vol. Hardlopen heb ik pasgeleden weer geprobeerd, maar ik doe gewoon veel liever andere dingen dan hardlopen. Toch hoop ik binnenkort een sport te vinden die ik wel echt heel leuk vind!

Leave A Reply

Navigate