Mijn manieren om te relaxen

Het is dan eindelijk zover. Vorige week heeft ook het zuiden van Nederland vakantie gekregen, dus het is save to say dat de vakantie voor in ieder geval alle scholieren en docenten dan toch écht is begonnen! Grote kans dat je enige stress hebt gehad aan het einde van je schooljaar, dus het is tijd om te ontstressen. Lekker. Even. Niks. Ik deel graag met je hoe ik dat doe!

Water

Nee nee nee, ik ga je niet vertellen dat je genoeg water moet drinken om te ontstressen. Ik weet oprecht niet wat het is, maar water heeft voor mij een ontspannende werking. Of ik nou baantjes trek in het zwembad, dobber in de zee, een bad neem met kalmerende badolie of een lekker lange douche… Als ik in het water ben, ben ik happy. Misschien komt het door mij omdat ik vanaf jongs af aan al een waterrat ben geweest, maar probeer het eens!

Doe elke dag iets leuks

Probeer elke dat iets leuks te doen. Of het nou een dagje Walibi, een middagje touren in de auto, de hele dag opzoek gaan naar Pokemon of de hele dag Sims spelen is. Maak van elke dag even een klein feestje. Je hebt waarschijnlijk het hele jaar hard genoeg gewerkt, dus geniet even van je vrije tijd! Het is een goed idee om deze leuke dingen ook te noteren, dan kun je later niet alleen zien wat je welke dag van de vakantie hebt gedaan, maar je werkt ook nog eens aan je dankbaarheid en positiviteit.

Lezen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik houd ervan om boeken te lezen. Het stomme is dat ik er tijdens het schooljaar er niet aan toe kom. Daarom is de vakantie voor mij de perfecte manier om lekker te lezen, even te verdwalen in het verhaal en zo lekker tot rust komen.

Creatief bezig zijn

Net als dat ik vanaf jongs af aan al een waterrat ben, ben ik van jongs af aan ook al creatief. Hetzelfde met het boek-lezen-verhaal, ik maak tijdens het schooljaar geen tijd voor creatieve bezigheden. Dus in de vakantie is het dé tijd op dit op te pakken! Koop een kleurboek voor volwassenen, teken een mooie afbeelding na, ga aan de slag met verf op een canvas doek of google naar allerlei leuke DIY projecten en leef je uit!

Massage

Iets waar ik al de hele vakantie naar hunker: een gezichtsbehandeling of rugmassage boeken. Tot nu toe is het er nog steeds niet van gekomen (oops!) alleen ik weet zeker dat het wonderen zal doen! Zeker als je stress is verplaatst van je hoofd naar je nek/rug.

Momentje voor jezelf

Er is misschien ook een kans dat je een zomerbaantje hebt waardoor je niet elke dag als ‘leuk’ kunt ervaren. Probeer op die dagen toch een momentje voor jezelf in te plannen. Dit kan van alles omvatten: mediteren, stretchen e.d. Even een momentje zonder internet, met alleen jij en je omgeving. Als je een waterrat bent zoals ik: een bad met lekkere lavendelolie kan al wonderen doen :-).

Denk na

Misschien niet een hele leuke taak als je denkt aan vakantie, maar het kan wel veel goeds doen voor het komende schooljaar: ga na waar die stress aan het einde van het schooljaar vandaan komt! Als je de oorzaak weet dan kun je in de vakantie af en toe nagaan hoe je dat het komende jaar wilt gaan veranderen. Daarnaast kan het helpen om op te schrijven waarover je (misschien nu nog steeds) gestrest bent.

Ik zeg het nogmaals als disclaimer, dit zijn dingen die voor mij persoonlijk werken. Ik deel ze graag omdat ik hoop dat het voor jou ook werkt! Vergeet ook niet dat het oké is om professionele hulp in te schakelen als je het gevoel hebt dat je de stress niet kunt loslaten. De zomervakantie is hét moment om hieraan te werken! Daarnaast ben ik heel erg benieuwd wat jij zoal doet om te relaxen, laat het achter in de reacties! Wie weet kunnen we elkaar helpen om relaxter door het leven te gaan, haha :-).

Leave A Reply

Navigate