Bodyweight HIIT voor benen!

Het weer is er helaas niet altijd naar, maar volgens de kalender is het dan toch echt zomer. Een bikinibody is dit jaar dan ook niet echt nodig voor in Nederland, want ik kan niet elke dag in mijn bikini liggen (althans, waar ik woon).  De ene dag is het bewolkt, de andere dag regent het. Gelukkig ga ik aan het einde van de zomervakantie wel heerlijk op vakantie naar Fuerteventura! Hoogtijd om toch maar eens extra aandacht aan mijn workouts te besteden. Zodoende kwam ik op de bodyweight HIIT workout voor de benen. Ik vertel je er graag meer over!

We weten allemaal dat je gewoon een bikini kunt aantrekken voor een bikinibody. Het is belangrijk om je comfortabel te voelen in je lichaam, ongeacht hoe deze eruit ziet. Toch kan ik mij voorstellen dat je voor de vakantie nog eventjes extra je best wilt gaan doen, net zoals ik! Dan kun je deze workout proberen. Nee, het zal je geen big booty over-night geven. Daar is jarenlange training voor nodig, maar je zit misschien wel lekkerder in je vel als je deze workout doet. En dat is wat telt :)!

HIIT workout voor de benen

Misschien vraag je je af wat een HIIT workout inhoudt. HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Hierbij wissel je een langzaam en up-tempo met elkaar af zodat je hart lekker kan werken. Dit heb ik hieronder geprobeerd te integreren in de workout. Daarnaast wilde ik dat het een workout werd die binnen 15-30 minuten te doen is, zodat je lekker kunt genieten van de rest van je (zomer)vakantie!

  • 15 air squats
  • 15 squats
  • 24 glute bridges
  • 24 step ups
  • 1 min touwtje springen

Neem even rust nadat je deze oefeningen hebt gedaan, en herhaal ze dan minimaal nog drie keer. Op deze manier laat je je lichaam (maar vooral je benen en glutes!) in een korte tijd goed werken. Persoonlijk doe ik deze specifieke workout zelf momenteel 3x per week omdat ik voor nu geen toegang tot de sportschool heb.

Tip!

Mocht je niet helemaal weten hoe de workouts gaan, dan raad ik je aan om de exercise guide van bodybuilding.com te raadplegen. Dit is wat ikzelf ook altijd doe als ik niet helemaal weet hoe een oefening gaat. Daar staan heel erg veel workouts goed uitgelegd met foto’s en video’s, door zowel man als vrouw uitgebeeld!

Hoe staat het met jouw bikini body en ga je deze workout uitproberen? Als je ‘m uitprobeert, laat dan weten wat je ervan vond! Wie weet is er ruimte voor verbetering.

Leave A Reply

Navigate